Zaalverantwoordelijke

Zaalverantwoordelijke

Overzicht

Overzicht van de opleiding
Opleidingsstuctuur Traiteur Banketaannemer
Modulefiches Zaalverantwoordelijke
Algemene doelstellingen
Toelatingsvoorwaarden
Civiel effect
Inschrijvingskosten
Waar opleiding volgen
Uurrooster
Inschrijvingsmomenten

Info- en inschrijvingsmomenten

Infomoment

dinsdag 23 augustus van 17u00 tot 21u00 Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt
zaterdag 27 augustus van 10.00u tot 14.00u Kta1 Vildersstraat 28 3500 Hasselt

Inschrijvingsmomenten
van maandag 22 augustus tot 22 september
zie contact

Hotelschool KTA3
Elfde Liniestraat 22
3500 Hasselt
011 30 77 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lessen starten 1 september

 

Beknopt overzicht van de opleiding

Deze opleiding is het verlengde van de opleiding kelner. Twee modules leiden tot vervolmaking van het vak. In de module Beheer en organisatie worden veiligheid en hygiëne uitvoerig behandeld. Centraal staat ook het integreren van planning, organisatie, commercieel inzicht in de diverse operationele taken. In Beheer en organisatie hotel wordt de specifieke beroepsreglementering uitgelegd en het welzijn en veiligheid op het werk. De module omhelst 40 lestijden.

(naar boven)

Opleidingsstructuur Zaalverantwoordelijke

opl_zaalverantwoordelijke

(naar boven)

Modulefiches zaalverantwoordelijke

Modulefiches Zaalverantwoordelijke

(naar boven)

Algemene doelstellingen

De zaalverantwoordelijke superviseert de werkzaamheden in de zaal. Hij geeft operationele instructies aan de kelners en hulpkelners. Hij staat in voor de werkverdeling en de controle van de uitvoering conform de richtlijnen van de maître d’hôtel. De zaalverantwoordelijke neemt verder deel aan de dagdagelijkse bedieningswerkzaamheden. Zo zorgt hij o.m. voor de mise-en-place van de zaal, het dienstmateriaal en het buffet. Hij noteert en organiseert reservaties. Tijdens de dienst staat hij in voor het onthaal van de klanten, het verstrekken van menu- en drankenadvies, het geven van toelichting over de samenstelling en bereidingswijze van gerechten en het opnemen van bestellingen. Vervolgens zorgt hij voor de bediening van de klanten, is permanent attent voor de noden van de klant en geeft, naargelang het verloop van de dienst, instructies aan het keukenpersoneel voor de verdere bereidingen en afwerkingen. Hij maakt de rekeningen op en behandelt klachten. Na de dienst ruimt hij de tafels af, schikt en bergt het bedieningsmateriaal op en zorgt voor de orde en netheid in de zaal. Hij neemt deel aan de voorbereiding en uitvoering van festiviteiten, banketten en buffetten.

(naar boven)

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt alle voorafgaande modules afgewerkt in het structuurschema alvorens te kunnen starten met de modules Beheer en organisatie (80Lt) en Beheer en organisatie hotel (40lt).

Je moet bij aanvang van de opleiding een medisch geschiktheidattest (decretaal verplicht) aanbieden.  Je kan dit bij de huisarts bekomen. Je bent pas ingeschreven als dit attest afgeleverd is op het secretariaat.

(naar boven)

Civiel effect

Deze opleiding leidt tot een certificaat van beroepsopleiding: Zaalverantwoordelijke: 680lt
In combinatie met 'Aanvullende algemene vorming' leidt bekom je een diploma secundair onderwijs.
Voor meer informatie hierover contacteer Rudy Rampelberg of  Jo Vanschelvergem  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

(naar boven)

Inschrijvingskosten

inschrijvings- en cursusgelden zaalverantwoordelijke

(naar boven)

Waar opleiding volgen

Campus Elfde Linie gebouw Hotelschool
Elfde-Liniestraat 22
3500 Hasselt
T: 011 30 77 70
F: 011 30 77 31
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingsuren /permanentie secretariaat
Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14u tot 21u

TAC - Coördinator
Rudy Rampelberg : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretariaatsmedewerker
Ria Bamps: hotelafdelingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(naar boven)

Uurrooster

Voorlopig uurrooster website 2012 2013 hotel en bakkerij s1: alle modules van de verschillende opleidingen binnen het studiegebied voeding zijn in één uurrooster opgenomen. Dit komt omdat een module in verschillende opleidingen aangeboden wordt.

(naar boven)